Saltar a continguts

PATRONAT DE LA UNIVERSITAT

Navegació

Menú principal

Notícies

07/05/2013
Seu oficial dels actes del tricentenari del 1714
Plafó Ruta 1714 Ampliar imatge

La ciutat de Cervera serà una de les seus oficials dels actes commemoratius dels 300 anys dels fets de 1714. La Paeria va presentar un projecte a la Comissió organitzadora del Tricentenari, al Museu d’Història de Catalunya i a la Conselleria de Cultura amb activitats proposades per la ciutat de Cervera.
El projecte ha estat molt ben rebut i s’ha confirmat el paper important i protagonista de Cervera en aquest esdeveniment històric per a Catalunya. Ser una de les seus representarà diverses inversions a la ciutat de Cervera i reforça l’aspecte de capitalitat cultural de la ciutat a tot el país.
La Generalitat de Catalunya ha editat un vídeo amb les intervencions del president Artur Mas i dels alcaldes de les ciutats protagonistes, que es presentarà aquest dissabte 27 d’abril en un acte al Palau de la Generalitat.
El Govern de Catalunya va crear el 2011 la Comissió de Commemoracions, que entre d’altres objectius té, principalment, el de recuperar i divulgar la memòria de la Guerra de Successió i de les seves conseqüències per a l’organització política i institucional de Catalunya a través de la commemoració, l’any 2014, del 300 aniversari del 1714.

A més la Ruta 1714, de la qual forma part l’edifici de la Universitat de Cervera, servirà per difondre històricament i cultural els escenaris destacats de la guerra de Successió, així com per a la dinamització turística i econòmica del seu territori.